Igazi gasztronómiai különlegesség
A Szilvásváradi Pisztráng egy igazi gasztronómiai különlegesség, amelyet érdemes kipróbálni azoknak, akik erre járnak. Az itt található pisztrángtelep az ország egyik legnagyobb sebes pisztrángtelepe, ahol a halak még a tóban élnek, mielőtt a legjobb szakemberek kezei közé kerülnének. A helyi kályhában készített füstölt pisztráng a legnagyobb különlegessége a pisztrángtelepnek, ami egyedülálló módon készül, így az itt kóstolt hal valóban utánozhatatlan ízű.
Az éttermek a pisztrángtelepen nevelkedett halakat használják az ételek elkészítéséhez, amelyek születésüktől fogva itt nevelkednek. Számtalan neves étterembe szállítják őket, például a Balatonhoz is, a balatonszemesi Kistücsök étterembe, de Egerben a Macok Bisztróba is találkozhatunk vele, hogy csak párat említsünk közülük.